Toerisme

Attracties bij Vielsalm


Toerismekantoor

De streek van Vielsalm-Gouvy strekt zich uit over 2 heuvelachtige gemeenten met een schitterende natuur waar je nog echt van kan genieten. Je bent hier het hele jaar welkom. In de winter voor de sneeuw; ’s zomers voor de vele bewegwijzerde wegen.

Adres : Avenue de la Salm 50, 6690 Vielsalm

Site web


Avenature

Een combinatie van avontuur en natuur met volgende activiteiten:  schattenjacht, zintuigentocht, touwenparcours, boomklimmen, kratstapelen, rappel, boog en karabijnschieten, kajak, MTB, western games, GPS wandeling, expeditie Robin Wood, teambuildingsactiviteiten.  CSI: The game, speel “Het geheim van de Monniken”, Highland games, Fun games, …Het hele jaar open op reservering.

Adres : Bêche 40, 6690 Vielsalm

Site web


Ard’enjoy – Elektrische step verhuur

Ontdek de mooiste landschappen in het hart van de Belgische Ardennen dankzij een begeleide rondrit op een elektrische step. Doorkruis de bossen met de familie, vrienden of onder collega’s. Volg het water, de weien en ontdek prachtige vergezichten zonder inspanning.

Adres : Neuville-haut 13, 6690 Vielsalm

Site web


Le lac de Vielsalm

Op een steenworp van het centrum van Vielsalm en het station, ligt dit vlakke parcours dat goed begaanbaar is voor rolstoelen en buggy⤙s. Er staat een mooi paviljoen op het meer waar in de zomermaanden elke zondag een concertje wordt gehouden. U kunt tevens waterfietsen op het meer (8 waterfietsen – 4 euros voor 30 min., 7 euros voor 1u). Speeltuin en cafetaria ter beschikking.


Archéoscope

Het museum is modern en innovateur . het verteld uw de geschiedenis van de slijpsteen, le coticule die in deze omgeving bekend is.

Adres : Avenue de la Salm 50, 6690 Vielsalm


Musée du coticule

Het museum van de Coticule vertegen woordigd de buiten gewone geologie van de omgeving. Het laat u de verschillende etappes zien van het slijpen van de scheersteen in een werkplaats waar de machines nog in werking zijn.

Adres : Rue du Coticule 12, 6690 Salmchâteau

Site web


Center Parcs

Vrije tijdsbesteding : videospelen, bowling, vtt, subtropisch binnen en buiten zwembad.

Adresse : Rue de la Grotte 12, 6690 Vielsalm

Site web


Bêchefa

Gezellige plek midden in het bos. Grand Bois. U kunt er wandelen, picknick en zelfs barbecueën.

Adres : Route de Commanster (Grand Bois)


Eastbelgium Action, Fun & Karting Center

Vrije tijdsbesteding . karting baan, bowling, lasergame, rodeo op mechanische stier, sumo gevecht en een resto/brasserie voor de honger.

Adres : Grüfflingen 39k, 4791 Burg Reuland

Site web


Ski Baraque de Fraiture

Skipiste en langlaufpiste waar baraque fraiture waar in de winter een dikke sneeuwlaag ligt.

Adres : La Baraque de Fraiture, 6690 Vielsalm


Ski à Wanne

Skipiste om af te dalen in Wanne bij Trois-Ponts.

Adres : Aisomont 70, 4980 Trois-Ponts

Un espace moderne et convivial au coeur des grands paysages